Nu exista produse in cos!
Total produse (0): 0,00 LEI
COS PRODUSE0

Vibratoare pt. beton

Vibratoare pentru beton – Echipamente pentru cresterea durabilitatii si rezistentei betonului turnat

Compactarea betonului semnifica o etapa importanta dupa turnare, fiind realizata prin diferite tehnologii si echipamente specifice, pentru a obtine o masa omogena si prin eliminarea intreruperilor si golurilor create, respectiv o suprafata de beton rezistenta si durabila. Pentru compactarea betonului pana la aparitia compozitiei de ciment la suprafata, specialistii utilizeaza vibratoare pentru beton.

Tipuri de vibratoare beton si principiu de functionare

Betonul este un amestec de praf de ciment, nisip, pietris si apa utilizat pentru turnarea diferitelor aplicatii: fundatii, pardoseli, umplere pereti. Operatiunile de compactare sunt realizate prin folosirea utilajelor care genereaza vibratia si trebuie efectuate in timp util, cat inca betonul este lucrabil.

Tipologie

• Vibrator pendular - Utilizeaza principiul pendulului, transformand unitatile de antrenare in vibratii, cu ajutorul unui ac flexibil;

• Vibratoare portabile tip rucsac – Sunt prevazute cu motor alimentat cu diferiti combustibili si permit operatorului utilizarea facila in spatiile de lucru.

Pompele submersibile pot fi si ele catalogate drept echipamente vibratoare, fiind potrivite pentru a fi utilizate in zonele fara acces facil la surse de alimentare cu curent.

La crearea acestor echipamente sunt incluse motorul, elementul vibrator si placa, bara de ghidaj. Pentru modelele prevazute cu motor electric, pe manerul barei de ghidaj se va afla si un comutator.

De ce este necesara compactarea betonului?

Prin efectuarea operatiunii de vibrare a suprafetei de beton turnata este asigurata rezistenta si aderenta intre beton si straturile turnate anterior si ulterior prin dispunerea uniforma a pietrisului si nisipului fara goluri.

Avantajele compactarii betonului prin vibrare

Vibratoarele de beton au capacitatea de a transmite oscilatii de frecvente mari in masa de beton turnata cu scopul de diminua frecarea interna intre particulele componente mixturii. Proportia gresita de aer si apa in amestecul aplicat determina durabilitatea si rezistenta scazuta dupa intarirea betonului.

Principalele avantaje ale acestor echipamente

• Sporirea fluiditatii necesare pentru accesarea tuturor colturilor sau locurilor dificil de umplut;

• Eliminarea aerului sub forma de bule, care vor iesi la suprafata;

• La inceput eterogena, masa de beton lucrata prin vibrare se va transforma intr-una compacta si omogena;

• Tehnologia utilizata de aceste vibratoare creeaza o suprafata omogena, care contine proportiile optime de ciment, aer si apa pentru o suprafata uscata perfect.

Greseli frecvente – Cum pot fi evitate pentru lucrari de constructie ireprosabile?

Pentru a evita rezultate nesatisfacatoare, care necesita procese de reparatie si optimizare, specialistii TeHnoCenter va prezinta cele mai frecvente greseli efectuate in procesul de compactare beton prin vibratie:

Timp de vibrare insuficient - Asigurati-va ca acordati procesului de utilizare a vibratorului timpul necesar, atfel vor fi obtinute suprafete de beton compactate necorespunzator, cu specificatii tehnice care lasa de dorit;

Timp de vibrare mult prea mare - Nu doar timpul redus are consecinte asupra betonului operat, ci si o durata prea mare fata de timpul indicat dauneaza. Acest lucru poate conduce la producerea de segregari;

Nerespectarea distantelor admise intre punctele de vibrare stabilite – Vorbim aici despre distante prea mari intre puncte, care poate rezulta intr-o suprafata de beton compactata neomogen, iar distantele prea mari intre puncte supun lucrarile la riscuri de segregari.

Specialistii TeHnoCenter recomanda respectare indicatiilor prevazute atat de aparatura utilizata, cat si de mentiunile sefului de echipa si a inginerilor specializati in fiecare arie componenta acestui domeniu.

Achizitionarea materialelor si a echipamentelor de calitate superioara reprezinta o alta componenta a proiectelor de constructii realizate cu profesionalism. Optati pentru vibratoare pentru beton comercializate in catalogul nostru, care sunt fabricate respectand toate standardele impuse in domeniul constructiilor.

TeHnoCenter este un important furnizor de scule, echipamente si utilaje tehnologice profesionale si asigura solutii moderne pentru arii plurivalente de aplicabilitate si utilitate, atat pentru activitati industriale cat si casnice.

© Copyright Tehnocenter 2024. Toate drepturile rezervate.
PLATILE ONLINE LE PROCESAM IMPREUNA CU: